مراسم اختتامیه نخستین جشنواره ی پریسکه های نوروزی
به گزارش کیانسه به نقل از صبح فومن درآخرین روزاردیبهشت اختتامیه اولین جشنواره بینالمللی پریسکه های نوروزی با معرفی منتخبین در تهران برگزار گردید.
اختتامیه اولین جشنوراه بینالمللی پریسکه نوروزی، پنجشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه با حضورجمعی از شعرای برجسته ی پریسکه سرا،مسئولین فرهنگی واز جمله استاد محمد افسر رهبین رایزن فرهنگی کشور افغانستان از ساعت ۱۶ تا ۱۹ در سالن اجتماعات ستاد بحران شهرداری تهران برگزار شد.

علیرضا بهرهی دبیر جشنواره با عرض خیر مقدم و تشکر از کلیه پریسکهسرایانی که در این جشنواره شرکت کرده بودند گفت: خوشبختانه شعر پریسکه نه تنها در ایران، بلکه در سایر کشورها رسمیت یافته و در حال حاضر دربیش از ۱۲ کشور به شکل رسمی ومحفلی فعالیت می نماید.

بهرهی با اشاره به اینکه در حال گسترش شعر پریسکه به شکل جهانی هستیم افزود: خوشبختانه از اولین جشنوراه بینالمللی پریسکه نوروزی استقبال بی نظیری به عمل آمد و ما در صدد هستیم که این جشنواره را هر دو سال یکبار برگزار کنیم.
بهرهی بیان داشت: با گسترش بیشتر پریسکه در دنیا، در آینده نزدیک جشنواره بینالمللی پریسکه را به شکل منظم و سالیانه، و هر سال در یکی از کشورهای فعال در این زمینه ادامه خواهیم داد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با تشکر از همه کسانی که راه برگزاری این جشنواره را هموار نمودند گفت: انتخاب آثار برتر از روی شماره اشعار بود به نحوی که نام شاعر برای داوران مشخص نبود. ایشان روند داوری را در دوبخش اولیه واختتامیه بیان نمود و افزود در بخش اولیه روند داوری که تا ۲ روز به اختتامیه جشنواره ادامه داشت از بزرگانی چون استاد حمیدرضا شکارسری ، استاد علیرضا راهب ، دکترعلی آبان و دکتر مینا آقازاده به دلیل شناخت ادبیات معاصر و تبحر درشعر سپید و نیمایی بهره گرفتیم و در بخش دوم داوری جهت بهره مندی از نظرات استادانی که در عرصه ادبیات جهانی به ویژه ادبیات کشورهای همگون با زبان فارسی فعالیت دارند و همچنین حضور یک نماینده از کشورهای شرکت کننده در جشنواره ، بزرگانی چون استاد محمد افسر ره بین شاعر و پریسکه سرا ورایزن فرهنگی کشور افغانستان در تهران ، استاد عبدالرضا فریدزاده شاعر و نویسنده ی پست مدرن معاصر و مجددا دکتر مینا آقا زاده بهره مندشدیم.
وی دلیل حضور شاعر معاصر دکتر مینا آقازاده را در هر دو بخش داوری ، شناخت این بانوی ادبیات کشورمان از شعر پریسکه و همراهی و شرکت ایشان در جلسات متعدد نقد و رونمایی از کتب منتشره ی شعر پریسکه در سالهای اخیر و تسلط ایشان به شعر نو به ویژه سپید بیان نمود.

مریم قلعهنویی مسوول دبیرخانه جشنواره هم در سخنان کوتاهی به روند برگزاری این جشنواره پرداخت و گفت: فراخوان جشنواره از ۶ فروردین با موضوعیت پریسکههای نوروزی شروع شد و تا پایان مدت شرکت در جشنواره ( ۲۰ اردیبهشت)، حدود ۱۲۰۰ شعر پریسکه به دفتر انجمن رسید.
قلعهنویی با اشاره به اینکه از بین حدود ۲۵۰ اثر برگزیده ، در مجموع ۲۱۵ اثر به بخش مسابقه و ۳۵ اثر به بخش جنبی جشنواره راه یافت که در این میان سه نفر به عنوان شاعران برتر انتخاب شدند.
وی افزود: بیشترین اشعار ارسالی در بین پریسکه سرایان کشورهای خارجی را شاعران افغانستان و سپس تاجیکستان به دبیرخانه ارسال کرده بودند.

سپس استاد محمد افسر رهبین رایزن فرهنگی کشور افغانستان و از داوران جشنواره به بررسی شعر پریسکه پرداخت و در بخشی از سخنانش گفت: پریسکه من را به یاد لندی پشتوه میاندازد.
رهبین با اشاره به گرایش جهانی به شعر کوتاه گفت: خستگی جهانی مردم باعث توجه بیشتر به اشعار کوتاه شده وطی این سالها کوتاه سرایی رواج بیشتری یافته است.
وی به داوری این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: قضاوت و داوری به خصوص در بحثهای ادبی کار سختی است و به علت اینکه معیار علمی برای ارزیابی وجود ندارد، کار داوری مشکل خواهد بود.
رایزن فرهنگی کشور افغانستان با اشاره به اینکه هنر یک پدیده فرا منطقی است گفت: پریسکه سرایی نیز از این قاعده مستثنی نیست و فشردگی، کوتاهی، حضور تخیل، بافت کلمات و . . . در شکل گیری یک پریسکه خوب اثر گذار است.

عبدالرضا فریدزاده شاعر و نویسنده ی پست مدرن معاصر نیز با سخنانی خطاب به شاعران جوان توجه هرچه بیشتر به استفاده صحیح از آرایه های ادبی و دستور زبان فارسی را گوش زد نمود و چند نمونه از پریسکه های دریافتی را به صورت محدود مورد نقد وبررسی قرار داد.

سپس دکتر مینا آقازاده ضمن سخنانی پیرامون مشخصه های شعر پریسکه و ظرفیت این شعر در فضای شعر نو ، چگونگی داوری و نحوه انتخاب اشعار برگزیده را بیان وافزود هر قالبی را شاعران و پیروان آن قالب به سرانجام می رسانند و شاعران پریسکه سرا می بایست به منظور تقویت این شعر نوپا نسبت به سرایش اشعار قوی و محکم همت نمایند.
این شاعر معاصر کشورمان که خود از حامیان کوتاه سرایی می باشد از ارسال حجم بالای از اشعار شاعران داخلی و خارجی به دبیرخانه ی جشنواره اعلام رضایت وخرسندی نموده و اهمیت توجه به کیفیت و سلامت اشعار را در کنار کمیت لازم وضروری خواند.
آثار نهایی جشنواره توسط ایشان ، علیرضا بهرهی، محمد افسر رهبین و عبدالرضا فریدهزاده داوری شد.

در ادامه با سخنان حسن فرازمند (لرنی) شاعر و روزنامهنگار موسسه اطلاعات، از کتاب ” قبل از غروب نگاهم بیا” سروده آذر عاصمی رونمایی شد.
در این جشنواره از شاعران و پریسکه سرایان کشور، امید استاد نوروزی، فاطمه نجفی، فرزانه فیاض بخش و هانیه حسنزاده با اهدای کمک هزینه چاپ کتاب تجلیل شد.

در بخش پایانی عمران حیدری آریا شاعر معاصر ومسئول اجرایی جشنواره که طراحی پوسترهای اشعار برگزیده را به همراه خانم رستگار بر عهده داشت با جمع بندی روند کلی جشنواره و شرح مختصر سه ماهه ی فعالیت شورای جشنواره عنوان نمود : در جلسات پیوسته ای که بنده به عنوان نماینده ی شورای جشنواره با رایزنهای فرهنگی کشورهای فارسی زبان و مرتبط با زبان فارسی داشتم ، استقبال این مسئولان فرهنگی از جشنواره ای حول میراث مشترک کشورهای منطقه یعنی نوروز باستانی ستودنی و قابل تقدیر است. و حتی بنا به درخواست
برخی از این کشورها به منظور حضور هرچه بیشتر شعرای پریسکه سرایشان ، با وجود مشقات و سختی مضاعف ، این جشنواره ۲۰ روز تمدید گردید.
این شاعر و فعال ادبی کشور از کلیت جشنواره ، داوری ، اشعار دریافتی و حضور شاعران در روز اختتامیه از سراسر کشور ابراز رضایت نمود.
اسامی منتخبان جشنواره با خواندن اشعارشان به شرح زیر اعلام و به نفرات منتخب لوح تقدیر و کمک هزینه انتشار کتاب اعطاء شد:
نفرات برتر:
نفر اول: سیده مریم اسدالهی برنده ۶۰۰ هزار تومان کمک هزینه چاپ کتاب
نفر دوم: فاطمه سیبویه برنده ۵۰۰ هزار تومان کمک هزینه چاپ کتاب
نفر سوم: فائزه رضازاده برنده ۴۰۰هزار تومان کمک هزینه چاپ کتاب
منتخبان: هانیه حسنزاده از گیلان، سید عبداله جنت، زهرا نادری، رضا محبیراد از لرستان، علیرضا خسروی، سمیه کوکبی، مریم خسروی، مریم غلامی، ، صابر سعدیپور و افسانه راز که به هر کدام مبلغ ۲۰۰ هزارتومان کمک هزینه چاپ کتاب اعطاء شد.
عوامل اجرایی جشنواره عبارت بودند: از علیرضا بهرهی دبیر جشنواره، عمران حیدری آریا مسوول اجرایی جشنواره، نیلوفر شاکری مسوول روابط عمومی و امور بینالملل، حسین سعیدی مسوول هماهنگی و مریم قلعه نوعی مسوول دبیرخانه.
0
0
votes
امتیازدهی به مقاله